bmw5er.dk

Montering af Xenon-Kit fra astina.dk

Der findes mange forskellige Xenon-kit, nogen bedre end andre. Hvis man vil montere et sådan Xenon-kit i en E39 med H7 pærer, skulle man tro det var lige til, men nej bmw / Hella benytter en speciel sokkel til at montere H7 pæren i. Alle Xenon kit jeg har set passer ikke i disse lygter. Indtil jeg fik fat i astina.dk, som bla. sælger Xenon-kit, de kunne levere et komplet kit som passer 100% til en bmw E39 -09/2000 (gamle type lygter).

Hvis man som jeg har faceliftlygter kan man købe 2 sokler hos bmw og modificere disse. Astina.dk er pt. i gang med at undersøge om de kan få produceret Xenon kit til facelift lygterne. Fordelen ved dette Xenon kit er at der ikke sidder 2 ekstra ledninger med "spadestik" fra Xenonpæren men kun de 2 ledninger som skal sættes i xenonstarteren.

Nedenfor kan du se hvad hvordan du gør.


Her ses den gamle type sokkel sammen med den nye type (facelift) H7 sokkel. Bemærk at soklen til højre passer direkte i den gamle type lygter!.

Her ses den modificerede facelift H7 sokkel, som passer direkte i lygterne. Man borer simpelthen stikkene ud for at gøre plads til Xenonpæren.

bmw reservedelsnummer på sokkel: 61 12 6 904 051 pris: kr. 51.00
Man kan selv vælge om man vil bore helt igennem og lade ledningerne komme ud af soklen eller om man vil lade ledningerne komme der hvor stikket normalt sættes på.
Her ses så den færdige H7 sokkel med Xenonpæren isat og de 2 ledninger som skal sættes til Xenonstarteren.
Hvis man ikke vil skære et hak i det org. bmw stik til H7 lygten er det nødvendigt at lave denne lille adapter som forbinder det org. bmw stik til lyset med Xenonstarteren.
Alle dele til dette er med i Xenon kittet. Dog skal man selv lodde/samle det.
Xenonstarter, Xenonpære og ledninger lige til at sætte i bilen.


Placering og montering af xenonstarteren. Jeg valgte at benytte bmw's originale holdere som skrues direkte på lygterne. På den måde sikrer man at xenonstarterne sidder rigtig og helt fast.

bmw reservedelsnummer på venstre holder:  63 12 6 907 423   pris: kr. 70,00

bmw reservedelsnummer på højre holder:       63 12 6 907 424   pris: kr. 70,00

bmw reservedelsnummer på "spændebånd": 63 12 6 907 422   pris: kr. 76,00

Så kom der lys på!. Måske kan det være lidt svært at se ud af bilederne, men Xenon pærene giver et utroligt kraftigt lys i forhold til de gamle halogen pære.
HUSK bilen skal være monteret med Lygtespul. Ellers er de ikke lovligt at montere Xenon.
HUSK bilen skal have fuldautomatisk justering af lygterne. Ellers er de ikke lovligt at montere Xenon.
HUSK selve lygten skal være godkendt til gaspærer. DC skulle indikere dette HC er halogen. Ellers er de ikke lovligt at montere Xenon.