Side 1 af 1

Fugtig bund i førerside

: søn 30. dec 2018 00:38
af labangah
Hej og glædelig jul til alle.

Har lige opdaget at mit gulvtæppe i førersiden er ret fugtigt. Det virker ikke gennemblødt, men dog så vådt at min gummimåtte er tydelig våd på bagsiden. Jeg opdagede det i går under støvsugning af bilen. Fjernede måtte og tørrede tæppet så godt jeg kunne. Kunne faktisk få det ganske tørt uden at have fornemmelse af, at det var fugtigt helt i bund. Lod bilen stå uden at lægge måtten tilbage. Efter køretur i dag (i regnvejr) og med måtten tilbage, var der så fugtigt igen. Jeg kunne se på måtten at den var våd i den bageste fjerdedel (den del der vender ind mod midten i hjørnet ned mod sædet). Jeg har ikke panoramatag og har ikke registreret antydning af fugt andre steder i bilen.

Det skal dog siges at når jeg åbner førerdøren løber der ofte meget vand ud fra fra bilen. Som om døren har holdt på en del vand, som så drypper/løber ned fra bund af døren.

Giver min forklaring mening? Og i givet fald, er der nogen der har nogle tanker om årsagen. Er der evt nogle dræn der kunne være stoppet eller en utæthed i bunden af bilen?

Mvh Lars

Bil E61 LCI, 12/07.

Re: Fugtig bund i førerside

: søn 30. dec 2018 07:56
af Krone2000
Hej Lars
Det er muligvis det kendte problem med forseglingen i døren som går løs.
Jeg har lavet en video som viser problemet og hvordan du reparere det, det er godt nok på en F10, men princippet er det samme.
https://youtu.be/WbIKOGDYImA

Re: Fugtig bund i førerside

: søn 30. dec 2018 12:50
af bphhm
Synes det minder om samme problem jeg havde med dørforseglingen som der også henvises til. Efter en ny forsegling har jeg ikke haft problemer.

Re: Fugtig bund i førerside

: søn 30. dec 2018 13:09
af labangah
Tak for svar og vedlagte video. Det må jeg lige have kigget nærmere på.

Men havde I også problmer med at vandet løbe ind i bilen og gjorde tæppet vådt?

Vh Lars

Re: Fugtig bund i førerside

: man 31. dec 2018 09:07
af bphhm
Ja, våd bundmåtte og lidt på dørtrin. Ved henvendelse til Jens Winther i Roskilde var det noget de umiddelbart kunne identificere årsagen til, så jeg tænker det er et generelt/normalt issue.

Re: Fugtig bund i førerside

: fre 4. jan 2019 11:37
af Qui-Gon Jinn
Jeg havde et lignende problem (dog i min Seat Altea) og det voldte min mekaniker store kvaler at løse problemet. Den var hos ham i 3 dage i første omgang til en ordentlig omgang tørring og fejlfinding. Men efter nogle dage med regnvejr, var den helt gal igen - så den måtte endnu en tur forbi værkstedet. Denne gang fandt han dog fejlen: Der var en utæthed ved det lille vindue foran sideruden i førersiden, som bevirkede at vandet løb inde under "stammen" ved døren i førersiden. Der var intet at mærke på selve "stammen", da det løb inde bagved. Efter endnu en omgang tørring, adskillelse af halvdelen af bilen og tætning af ruden, har der ikke været noget at bemærke :-)

Re: Fugtig bund i førerside

: søn 6. jan 2019 10:11
af mikesk
Tjek også at forruden sidder helt fast, specielt hvis den tidligere er skiftet.

Re: Fugtig bund i førerside

: ons 16. jan 2019 20:41
af labangah
Tak for Jeres input

Bilen har nu kørt en del kilometer i regnvejr og også stået ude i kraftig regn i de sidste 14 dages tid, og der har ikke været antydningen af fugtige måtter.

Jeg har nu den mistanke at det har noget at gøre med bilvask. Jeg vasker altid bilen selv, og måske har jeg været lidt for grundig med at spule skærmkasserne under sidste vask. Skal vaske bil i morgen, så nu må vi se om der sker noget efterfølgende!!!