E90 Klimaautomatik

Alle 3'er serier frem til nu - incl. X-modellerne
Besvar
Brugeravatar
Sro
Ny bruger
Ny bruger
Indlæg: 1
Tilmeldt: tirs 31. jul 2012 21:04
Navn: Sro
By: Hvidovre

E90 Klimaautomatik

Indlæg af Sro »

Hej,
Jeg har en E90 (320) med alm. manuel klimaanlæg[1]. Jeg godt kunne tænke mig at udskifte klimaanlægget med et automatisk klimaanlæg[2].
Jeg kan søgt en del på nettet og kan se, at der er mange, der har forsøgt at udskifte selve betjeningspanelet (manuel->auto). Det er nærliggende at tro at de to betjeningspanelet kan erstatte hinanden, fordi det elektriske interface til begge enheder er ens (samme type og antal stik).
Det er imidlertid ikke nok bare et skift betjeningspanelet.
På en tysk blog(de.bmwfans), har jeg fundet nogle diagrammer, som viser, hvilke dele, der indgår i de forskellige typer klimaanlæg.
På en oversigts side [3], kan jeg se, at der findes et manuelt system [4] af type Denso. Der findes 2 forskellige automatiske klimaanlæg, type Denso [5] og Valeo.
Jeg har sammenlignet de to Denso systemer. Der er ikke de store forskelle, dog ser det ud til at "Satz Kleinteile/Stellhebel Klimagerat" (hvad er det, og hvor indgår det i klimaanlægget ?) er forskellig. Muligvis er
"Leergehause Heiz/Klimagerat" også forskellig (ligner hinanden, men har forskellig parts no.).

Der er tilsynladende også en forskel i det elektriske system. På diagrammet [6] ser det ud til at man (muligvis) skal have skifte kablet, det der på diagrammet har nr. 7.

Er der nogen, der har erfaring med at udskifte klimaanlæg på en E90, og som kan forklare, hvad der evt. skal udskiftes eller tilføjes ?

Jeg tror ikke man skal "omkode" bilen, i forbindelse med udskiftning af klimaanlæg, da det ikke er en std. option (der findes ingen klima retrofit, så vidt jeg ved).

På forhånd tak,
Frank Rolsted Jensen


Links:
1)
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E9 ... g_control/
2) http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E9 ... g_control/
3)
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E9 ... ditioning/
4)
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E9 ... ond_denso/
5)
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E9 ... ing_denso/
6)
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E9 ... r_ac_unit/
Besvar