Lydsystem stoppet med at virke, F10

Alle 5'er serier frem til nu - incl. X-modellerne
Besvar
Brugeravatar
bphhm
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 111
Tilmeldt: søn 20. sep 2015 22:29
Navn: Hans Henrik Mosdal
By: Jyllinge

Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af bphhm » tirs 18. feb 2020 16:59

Jeg havde her den anden dag nogle skarpe knitrende lyde og høje knald i mine højttalere og nu er mit lydsystem stoppet med at virke. Der kommer også nogle advarsler om at lyd mangler fra forskellige advarsels funktioner. Navigation virker fortsat (uden lyd).

Der ser ud som om Bluetooth heller ikke virker og i det hele taget virker det som om det rebooter engang imellem.

Nogen der har oplevet tilsvarende og eventuelt kender en løsning?

Jeg husker at tilsvarende skete for et par år siden men forsvandt efter bilen havde været slukket. Det er ikke tilfældet denne gang.
Mvh. Hans Henrik Mosdal
F10 530D 2010 - 245 HK, Adaptiv Fartpilot, memory lædersæder, Hifi professional, Navi professional, HUD, 19", Xenon, Automatisk lys kontrol, DVD

Brugeravatar
OleDupont
Moderator
Moderator
Indlæg: 3832
Tilmeldt: tors 16. feb 2006 20:35
Navn: Ole Dupont
By: Nordsjælland

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af OleDupont » ons 19. feb 2020 08:30

Hmm...den er lidt tricky...

Når du skriver, at bilen har været slukket, mener du så, at strømmen har været taget?

Hvis ikke, var det måske et forsøg værd at prøve det :mrgreen:
De bedste hilsner

Ole Dupont
F15 X5 M-Sport 2016 - Bil nr. 33 - Bimmer nr. 5

Brugeravatar
admin
Administrator
Administrator
Indlæg: 2841
Tilmeldt: tirs 19. maj 2015 10:26
Navn: Mogens Juhl
By: Viby Sjælland
Kontakt:

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af admin » ons 19. feb 2020 11:15

Lyder som defekt. Bluetooth modul eller forstærker uanset hvad så er lysleder brudt og dermed ingen lyd og telefon.
Mvh

Mogens Juhl
http://5erbmw.dk/forum
BMW F45 225xe M-Sport - 2017
BMW F20 LCI 118ia M-Sport - 2018
BMW E36 Compact 316I - 1997

Brugeravatar
bphhm
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 111
Tilmeldt: søn 20. sep 2015 22:29
Navn: Hans Henrik Mosdal
By: Jyllinge

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af bphhm » tors 20. feb 2020 17:25

Nu her et par dage efter virker det igen. Underligt.
Mvh. Hans Henrik Mosdal
F10 530D 2010 - 245 HK, Adaptiv Fartpilot, memory lædersæder, Hifi professional, Navi professional, HUD, 19", Xenon, Automatisk lys kontrol, DVD

Brugeravatar
Krone2000
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 179
Tilmeldt: fre 16. jan 2015 19:02
Geografisk sted: Struer
Navn: Ivan Kronborg
By: Struer

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af Krone2000 » fre 21. feb 2020 22:43

Det lyder som nogle kolde lodninger på printet i forstærkeren, lodningerne vil over tid blive dårlige, hvis de ikke er blevet ordentligt gennemvarmet i forbindelse med produktionen.
Det vil typisk opstå ved de størrer komponenter og stik, som har nogle brede ben ned i printet.
Problemet opstår fordi de store komponenter i forbindelse med produktionen, ikke er blevet hånd lodet og herved gennem varmet, efter printet er kørt gennem det automatiske lode bad.

Her er en video som viser kolde lodninger.
https://youtu.be/h5_dBMuJMNY
Mvh. Ivan Kronborg
E60 520d M47N2
F10 525d N57D30A
F30 316d N47D20C
Venter på BMW i4 som kommer til marts 2021 :TU1
https://www.theverge.com/2020/3/3/21162 ... -show-2020

Brugeravatar
JM540466
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 153
Tilmeldt: lør 29. sep 2012 09:24
Geografisk sted: Skagen
Navn: Torben Larsen
By: Skagen

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af JM540466 » tors 27. feb 2020 18:58

Hej
Min 540 I gjorde det samme . Hver gang jeg bremsede gik radion ud. Og nogle gange mens jeg kørte forsvandt lyden. Spurgte BMW hvor svaret var; at det måtte være vand i bagagerummet som skulvpede op på radioen. Via Google var problemet beskrevet. Det var lodninger i radiodelen som ikke var gode nok . Afmonterede radiodelen som sidder i bagagerummet og gik alle lodninger efter med lupbriller og omloddede når de så dårlige ud. Monterede og tændte for radionen som kom med det samme. Siden har der ikke været noget. Kunne ikke finde noget på forstærkeren. Alle lodninger så fine ud.
Mvh. Torben Larsen
E 39 540 I V 8 M62 TU B44

Brugeravatar
bphhm
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 111
Tilmeldt: søn 20. sep 2015 22:29
Navn: Hans Henrik Mosdal
By: Jyllinge

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af bphhm » tors 27. feb 2020 21:53

Nu kommer det med få dages mellemrum og senest var konen ved at køre galt da der kom nogle meget kraftige knald og højfrekvente lyde.

Kolde lodninger er selvfølgelig en mulighed. En anden er hvis der er et optisk kabel som har dårlig forbindelse eller lignende. Tror jeg må have nogen til at checke det.

Kunne være fristende at skifte infotainment systemet til et NBT eller hvad der nu er seneste variant til F10.

Det koster selvfølgelig en skilling, men kan man det?
Mvh. Hans Henrik Mosdal
F10 530D 2010 - 245 HK, Adaptiv Fartpilot, memory lædersæder, Hifi professional, Navi professional, HUD, 19", Xenon, Automatisk lys kontrol, DVD

Brugeravatar
JM540466
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 153
Tilmeldt: lør 29. sep 2012 09:24
Geografisk sted: Skagen
Navn: Torben Larsen
By: Skagen

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af JM540466 » fre 28. feb 2020 08:54

Hej
Det ved jeg ikke noget om.
Mvh. Torben Larsen
E 39 540 I V 8 M62 TU B44

Brugeravatar
bphhm
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 111
Tilmeldt: søn 20. sep 2015 22:29
Navn: Hans Henrik Mosdal
By: Jyllinge

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af bphhm » fre 6. mar 2020 23:59

Nu har værkstedet haft skilt forstærkeren ad og fundet irring og lidt "snask" af en slags. Ligner mest en form for væske fra en kondensator på printet og så alligevel ikke, men der er spor af hvordan det kan være trængt ind udefra.

Efter en afrensning med kontaktspray ser alt ud til at virke igen så det krydser jeg fingre for.
Mvh. Hans Henrik Mosdal
F10 530D 2010 - 245 HK, Adaptiv Fartpilot, memory lædersæder, Hifi professional, Navi professional, HUD, 19", Xenon, Automatisk lys kontrol, DVD

Brugeravatar
JM540466
Aktiv Bruger
Aktiv Bruger
Indlæg: 153
Tilmeldt: lør 29. sep 2012 09:24
Geografisk sted: Skagen
Navn: Torben Larsen
By: Skagen

Re: Lydsystem stoppet med at virke, F10

Indlæg af JM540466 » søn 8. mar 2020 14:37

Der kan du bare se. Sådan noget er meget hyggeligt at sidde med indendøre i god varme hvis man selv laver det og så er timelønnen jo gratis.
Godt det virker igen
Mvh. Torben Larsen
E 39 540 I V 8 M62 TU B44

Besvar

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 5 gæster